Man aangehouden voor mishandeling NS medewerkers

vrijdag 16 juni 2017

Roosendaal - Agenten kregen donderdagavond rond 23.00 uur een melding dat er door medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen twee mannen waren aangehouden omdat ze zonder kaartje in de trein zaten. Bij die aanhouding waren drie NS medewerkers mishandeld door een van de twee mannen.

Tijdens de treinreis waren de mannen aangesproken door de conducteur. Hij wilde een boete voor de mannen uitschrijven en hen daarna hun reis laten vervolgen. De mannen wilden op geen enkele manier meewerken met de conducteur. Op het station in Roosendaal werden daarom drie NS medewerkers bij het voorval geroepen. Zij vroegen de mannen de trein te verlaten. Een van de twee mannen deed dat ook, maar de ander begon ineens te slaan. De drie medewerkers van de NS hebben aangifte gedaan van mishandeling.

Toen de politie aankwam op het station is een van de mannen aangehouden. Dit was een 20-jarige man uit het Belgische Merksem. Aan de andere man, een 18-jarige Antwerpenaar, werd gevorderd het station te verlaten omdat hij geen toegangsbewijs had. Hij voldeed niet aan deze vordering en daarom is ook hij aangehouden. De twee zitten nog vast en worden vandaag gehoord.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oudenbosch | 112 alarmeringen Oudenbosch | Goedkoop Tanken in Oudenbosch | Supermarkten in Oudenbosch | Weerbericht Oudenbosch