Oudenbosch | straatinfo

mishandeling-vechtpartij politie meldingen

Bejaarde automobilist mishandelt agent

mishandeling / vechtpartij

Oudenbosch - Aan de Vaartweg is zondagmiddag 14 september een 87-jarige man uit de gemeente Halderbergenaar aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een politieman.

Rond 17.40 uur reden twee motoragenten over de Molenstraat. De87-jarige automobilist reed over de Spuilaan en sloeg de Molenstraat in omverder te rijden in de richting van de Vaartweg. De man verleende daarbij geenvoorrang aan de agenten en het overige verkeer. Op een stopteken reageerde hijin eerste instantie al evenmin. Toch lukte het om de man aan de kant van de wegte krijgen.

Verfkrabber

Toen agenten zijn rijbewijs in wilde zien, weigerde hij om hetaf te geven. Hij liet het daarbij zo hoog oplopen dat de politiemensen beslotenom hem aan te houden. De Haldeberger stapte echter in zijn auto en wilde zijnweg vervolgen. Op het moment dat agenten dat wilden voorkomen, sloeg hij met eendriehoekige verfkrabber in op hen. Een agent raakte gewond aan zijn hand. Dewond moest door een arts worden gehecht. Hij heeft aangifte gedaan van zwaremishandeling.

Geweld wordt niet getolereerd

In dit geval was er sprake van fysiek geweld en bedreiging. Depolitie tolereert geen verbaalof fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneelen treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenarenstaat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleenstrafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade.Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegenpolitiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.Verdachten worden gelijk aangehouden. De politie registreert alle incidenten metagressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministeriebrengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hogestraffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrechttoepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertiendagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.

Soortgelijke berichten

Inbreker mishandelt drie politieagenten
Alkmaar

Stadjer mishandelt politieagent
Groningen

Agressieve stapper mishandelt agent
Westkapelle

Man zonder licht mishandelt agenten
Helmond

Man mishandelt agent bij verkeerscontrole Rotterdam
Rotterdam

Bredanaar mishandelt twee agenten bij conflict met vader
Breda

Man mishandelt en bestolen
Halsteren

Man mishandelt buitengewoon opsporingsambtenaar
Vlissingen

Man mishandelt ex-vriendin
Heerenveen

Man mishandelt medewerker supermarkt
Roosendaal

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio