Succesvolle inzet lokfiets

zaterdag 4 november 2017

Roosendaal - Vrijdagavond is een 38–jarige man uit Waalwijk in de Paulus Potterstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een lokfiets van de politie.

Agenten hebben eerder in de Brabersstraat een goed vast gezette lokfiets geplaatst. Van deze straat is bekend dat er veel fietsen worden gestolen. Na het seintje dat de fiets in beweging komt volgen agenten het spoor. In een tuin aan de Pieter Brueghelstraat staat de lokfiets samen met nog een andere fiets afgedekt tegen een gevel aan. Kort daarop meldt de ‘eigenaar’ zich bij de agenten. Hij is voor verhoor en verder onderzoek meegenomen naar het politiecellencomplex in Breda. Omdat de tweede fiets mogelijk ook gestolen is, zijn beide voertuigen in beslag genomen.

Fietsendiefstal is de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij de aanpak van fietsendiefstal zet de politie lokfietsen in. Dit is een op het oog gewone fiets, maar met een GPS-volgsysteem. Zodra deze fiets zich verplaatst krijgt de politie een seintje. Agenten kunnen dan zien waar de lokfiets is. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden gevonden en aangehouden.

Is uw fiets gestolen? Doe altijd aangifte met vermelding van de gegevens van de fiets. Hierbij zijn het framenummer en eventueel chipnummer van cruciaal belang.  

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oudenbosch | 112 alarmeringen Oudenbosch | Goedkoop Tanken in Oudenbosch | Supermarkten in Oudenbosch | Weerbericht Oudenbosch